Haberler
İletişim : 0 332 342 14 44 E-mail: bilgi@ktb.org.tr Tarih : 06.01.2020 Okunma Sayısı : 13981

Konya Ticaret Borsası, Ziraat Bankası ile "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıklar ve tahsilat problemlerinin giderilmesi hedefleniyor.
Ziraat Bankası'ndan Finansman Kolaylığı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" başlatıldı.
Proje kapsamında Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve Ziraat Bankası Konya Bölge Başkanı Faruk Bişiren bir araya gelerek Borsa üyeleri için "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolünü imzaladı.
"Protokol, ticari mal alım-satımlarında güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getirecek" diyen KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, "Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerdir. Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar" ifadesini kullandı.
Ziraat Bankası Konya Bölge Başkanı Faruk Bişiren de "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz" dedi.
BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANININ FAYDASI;
Projenin ana amacı tedarikçi ve alıcılarını banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak alım satım işlemlerinin Ziraat Bankası Garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafında riski sıfıra indirilmektedir.
Ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından faydaları:
- Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi
- Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı
Ürünün alıcılar açısından faydaları:
- Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı
- Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması
- Artan kredi limitleri
SİSTEM:
- Alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işlemektedir.
- Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir.
- Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecektir.
Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla Esnek Vade Seçeneği ve Eşit Taksit Seçeneği olmak üzere iki farklı seçenek ile alabilecektir.
ÖRNEK OLARAK;
Tedarikçi, 100.000 TL'lik bir mal sattığında, pos cihazına 18 aya kadar aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle ödeme alabilecek.
Aynı şekilde tedarikçi, 100.000 TL'lik mal satışını, tıpkı bir çek gibi maksimum 540 gün olmak üzere vadeli bir şekilde yapabilecektir. Bu durumda 540 gün sonra yapacağı tahsilatta herhangi bir problem yaşamayacaktır çünkü muhatabı artık banka olacaktır. Tahsilatı da bankadan yapacaktır.
Kart limiti tahsisatı bankacılık koşullarına firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecektir. Herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.
Herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. Oda ve borsa ile sektör meclisi üyesi firmalarımız bu imkândan faydalanabilecektir.
Bu sistem sadece tedarik zincirinde birbirine entegre olmuş ticari işletmeler arasında uygulanacak olup, her satış bu kapsamda değerlendirilemeyecektir.
Örnek vermek gerekirse, bir otel işletmesine gıda tedariki sağlayan bir ticari işletme otel işletmesinin sahip olduğu Bankkart üzerinde vadeli satış yapabilecektir.
Detaylı bilgi için sektorler@tobb.org.tr ve guvenliticaret@ziraatbank.com.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.
Diğer Haberler
Haber ArşiviKazakistan'dan Borsa'ya Ziyaret
.Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Azat Sultanov ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen, dost ve k ... Devamı
KTO, KTB ve KSO'dan İş Gücü için 4 Kritik Öneri
.Konya iş dünyasını temsil eden Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) ortak bir açıklama yaparak, son dönemde özellikle bazı sektörlerde etkileri çok fazla ... Devamı
TMO'dan Borsa'ya Ziyaret
.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ve beraberindeki heyet Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Elektronik Satış Salonu'nda incelemede bulunan TMO Ge ... Devamı
15 Temmuz'da Destan Yazdık
.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, "Türkiye'yi karanlığa dönüştürmek isteyenlerin kendileri yerle yeksan oldu" dedi.
Devamı
BorsaKonya ÜPAK ile Tarıma Artı Değer
.Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlem faaliyetlerini yürütmek üzere yeniden yapılanan BorsaKonya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) AŞ, tarımsal emtia işlem piyasasına hız ve derinlik getirecek, daha faz ... Devamı