Haberler
İletişim : 0 332 342 14 44 E-mail: bilgi@ktb.org.tr Tarih : 13.06.2022 Okunma Sayısı : 4186

Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı ve Avrasya Ticaret Sistemi (ETS) Ticaret Borsası'ndan gelen heyet, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı ve Avrasya Ticaret Sistemi (ETS) Ticaret Borsası'ndan gelen heyet, bilgi, tecrübe ve iş birliğinden faydalanmak için Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Ziyarette Kazakistan'dan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı Ticaret Komitesi Başkan Yardımcısı Toleshov Meirkhan Burkanbekovich, Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı Ticaret Komitesi Borsa Ticaret Dairesi Başkanı Jonah Daniyar Rashidovich, Avrasya Ticaret Sistemi (ETS) Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yerlan Tazhibayev ve Tarım Bakanlığı ile Rekabeti Koruma ve Geliştirme Ajansı'ndan uzmanlar yer aldı.
Elektronik Satış Salonu işlemleri, laboratuvar, lisanslı depoculuk ve ELÜS işlem piyasası konularında incelemelerde bulunan heyete Konya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Esat Bilici tarafından Borsa'nın işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Karşılıklı bilgi ve iş birliği için Kazakistan heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Sekreter Esat Bilici, kurulduğu 1907 yılından itibaren Konya Ticaret Borsası'nın gerçekleştirdiği yeniliklerle tarımsal üretim ve tarımsal ticarete değer kattığını belirtti. Üretici ve alıcıyı ortak bir platform da buluşturan, gerçek piyasa fiyatının oluşmasını sağlayan bir kurum olduklarını ifade eden Bilici, "Türkiye'nin prestiji ve menfaatleri doğrultusunda değişen ve gelişen piyasa şartlarına göre bilimsel ve teknolojik dönüşüme büyük önem vermekteyiz. Bu anlamda yeni piyasa yapısına uygun olarak 2011 yılında Elektronik Satış Salonu'nu hizmete açtık. Böylece spot işlemlere hız, güven ve kalite, yıllık işlem hacimlerine canlılık kazandırdık. Lisanslı depoculuğa önem verdik. Anadolu Selçuklu Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ASLİDAŞ) ile 306 bin tonu aşan lisanslı depo kapasitesine ulaştık. Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlemlerini ülke genelinde binlerce yatırımcıyla başarıyla gerçekleştirdik. Üyelerimiz ve üreticiler için süreçleri kolaylaştıran teknolojiler ürettik. Böylece borsamız, tarımsal emtianın pazar sürecini teknolojik açıdan besleyen ve dijitalleştiren bir rol oynamıştır. Dünyadaki tarımsal faaliyetleri yakından takip ederek çalışmalar gerçekleştiriyor, yenilikçi ve vizyoner bakış açısıyla tarımsal ticareti belli bir standarda kavuşturmaya çalışıyoruz. Tarımsal ürün ve emtialar üzerine düzenlenmiş finansal piyasalar açısından etkin bir noktada hizmet veriyoruz" dedi.
Ziyaret sonunda Kazakistanlı heyet, başarılı çalışmaları için Konya Ticaret Borsası yönetimine ve ekibine teşekkür etti.
Diğer Haberler
Haber ArşiviKazakistan'dan Borsa'ya Ziyaret
.Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Azat Sultanov ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen, dost ve k ... Devamı
KTO, KTB ve KSO'dan İş Gücü için 4 Kritik Öneri
.Konya iş dünyasını temsil eden Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) ortak bir açıklama yaparak, son dönemde özellikle bazı sektörlerde etkileri çok fazla ... Devamı
TMO'dan Borsa'ya Ziyaret
.Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ve beraberindeki heyet Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Elektronik Satış Salonu'nda incelemede bulunan TMO Ge ... Devamı
15 Temmuz'da Destan Yazdık
.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, "Türkiye'yi karanlığa dönüştürmek isteyenlerin kendileri yerle yeksan oldu" dedi.
Devamı
BorsaKonya ÜPAK ile Tarıma Artı Değer
.Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlem faaliyetlerini yürütmek üzere yeniden yapılanan BorsaKonya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) AŞ, tarımsal emtia işlem piyasasına hız ve derinlik getirecek, daha faz ... Devamı