Haberler

İletişim : 0 332 342 14 44 E-mail: bilgi@ktb.org.tr      Tarih : 12.07.2017     Okunma Sayısı : 6392

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliği ve katılımıyla gerçekleştirilen İç Anadolu Bölge Toplantısı'nda Bölge oda ve borsalarının yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve genel sekreterleri bir araya geldi. Toplantıya Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Genel Sekreterimiz Esat Bilici katıldı. TOBB İkiz Kuleler'deki toplantıda oda ve borsaların gündemindeki konular istişare edilirken, faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle son 6 ayda gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgilendirmelerde bunulan toplantıda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların üyeleri için yapılan çalışmaların iyi anlatılması gerektiğinin üzerinde durdu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, huzurun önemine işaret etti. Huzur olmadan ticaretin, ticaret olmadan da zenginliğin olmayacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, teröre karşı bütün oda ve borsaların, STK'ların tek ses tek yürek olduğunu hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, "Terör, bizi ayrıştırmak ister. Bunu beceremeyecekler" ifadesini kullandı. Oda ve borsaların faaliyetlerine ilişkin sorularla karşılaştıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarından yapılan işleri bütün üyelere ve kamuoyuna duyurmalarını istedi. Hisarcıklıoğlu, "Üyelerimiz için yaptığımız, yaptığınız o kadar çok hizmet var ki, bunları mutlaka iyi anlatıyor olmamız lazım. İş dünyası, yani üyeleriniz bunlardan haberdar olmalı. Faaliyetlerinizi iyi anlatın ki, 'odalar ne iş yapar? sorusunun ne kadar uzun bir cevabı olduğunu herkes görsün. Oda ve borsaların üyeleri için neler yaptığı daha net anlaşılsın" dedi. Toplantıda ekonomideki gelişmelere ilişkin geniş bir sunum yapılırken, Hisarcıklıoğlu son dönemde özel sektör için neler istediklerine, nelerin hayata geçtiğine ve değiştiğine dair bilgilendirmede bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 6 ayda 1 milyon 200 bin istihdam rakamına ulaştıklarının altını çizdi. Büyüme rakamlarının sevindirici olduğuna işaret eden TOBB Başkanı, yıl sonuna kadar da bu yüksek büyümenin devam edeceğine inandıklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, yatırımları artırmaların gerektiğini de sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca meclis üyeleri arasında yapılan anket sonuçları değerlendirildi. Toplantıda, başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun tedbir paketindeki konular istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi(MEYBEM)'ne ilişkin sunumlar yapıldı.

Diğer Haberler

Haber Arşivi

Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Azat Sultanov ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Konya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen, dost ve k ...
Devamı

Konya iş dünyasını temsil eden Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) ortak bir açıklama yaparak, son dönemde özellikle bazı sektörlerde etkileri çok fazla ... Devamı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ve beraberindeki heyet Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Elektronik Satış Salonu'nda incelemede bulunan TMO Ge ...
Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, "Türkiye'yi karanlığa dönüştürmek isteyenlerin kendileri yerle yeksan oldu" dedi.
Devamı

Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlem faaliyetlerini yürütmek üzere yeniden yapılanan BorsaKonya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) AŞ, tarımsal emtia işlem piyasasına hız ve derinlik getirecek, daha faz ... Devamı